Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΠΜ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Συνάδελφοι/σσες, 
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 15/1 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, οδηγεί χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά στους πλειστηριασμούς, στέλνει χιλιάδες συμβασιούχους στην ανεργία, υπάρχει σχεδιασμός για περαιτέρω μείωση των μισθών μας με τον επανυπολογισμό από μηδενικής βάσης, του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας όπως προβλέπεται στην 3η αξιολόγηση. Παράλληλα προωθούνται:

Διαρκείς μειώσεις χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό (24% το 2018 σε σχέση με το 2017) και η αύξηση της χρηματοδότησης από τα ασφαλιστικά ταμεία (δηλ. από τις εισφορές των εργαζομένων) και τις απευθείας πληρωμές εξετάσεων και φαρμάκων από τους ασθενείς.
Η κατακόρυφη αύξηση προσλήψεων προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβασιούχοι καθαριότητας).
Ο ασφυκτικός έλεγχος και η εντατικοποίηση της δουλειάς μας μέσω της στοχοθεσίας και της εκβιαστικής αξιολόγησης που θα εξασφαλίζουν ένα δημόσιο φτηνό για το κράτος, φιλικό στην επιχειρηματικότητα και εχθρικό στις ανάγκες των εργαζομένων.

- Το δείχνουν με τα τεράστια ψέματα και την προπαγάνδα περί σταθεροποίησης του συστήματος υγείας. με τα οποία συνοδεύουν την πολιτική τους για να μας εξαπατήσουν.
- Το δείχνουν με την ανησυχία που εκφράζουν και τη συκοφάντηση που εξαπολύουν, για κάθε ανακοίνωση και διεκδίκησης του σωματείου μας.
- Το δείχνουν με την προσπάθεια και την αξιολόγηση της προσφοράς του καθενός μας στο σχέδιο μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις με ασθενείς πελάτες και εργαζόμενους φτηνούς και πειθήνιους εκτελεστές αντιλαϊκών εντολών.

Εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Οφείλονται στο νοσηλευτικό προσωπικό χιλιάδες ρεπό και κανονικές άδειες παρελθόντων ετών. Συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα. Πώς να προσφέρουν υπηρεσίες με ασφάλεια 67 ετών;

Προχωράμε τις αμέσως επόμενες μέρες στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, κλιμακώνοντας με νέες κινητοποιήσεις, απαντώντας στις αυταπάτες της κυβέρνησης ότι η «κανονικότητα» και το «τέλος της επιτροπείας» θα σημάνει το τέλος στα βάσανα των εργαζομένων και του λαού.  

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να έχει επίκεντρο το χώρο δουλειάς, να έχει μαζική συμμετοχή, διάρκεια, αξιοποίηση όλων των μορφών δράσης. Κυρίως όμως, να στρέφεται ενάντια σε αυτούς που βγαίνουν κερδισμένοι από τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας: τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους και την Ε.Ε. – ΔΝΤ που τους στηρίζουν.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να οργανώσουμε την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, χωρίς καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στα ψέματα και τις αυταπάτες, μέσα από συλλογικές, μαζικές διαδικασίες.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 με συγκέντρωση  στις 10 το πρωί στο σαλόνι του νοσοκομείου.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΛΑΤΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΧΥ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *