Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της νέας προκήρυξης για την καθαριότητα και τη σίτιση  του Νοσοκομείου όπου προβλέπονται "150 ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μέχρι το 2019" και στη συνέχεια, όπως ξεκάθαρα δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η καθαριότητα-σίτιση θα δοθεί στις "πολυδιαφημιζόμενες" από την κυβέρνηση ΚΟΙΣΝΕΠ. Εταιρείες από την πίσω πόρτα δηλαδή! Οι πανηγυρισμοί και οι υποσχέσεις της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ  ότι υλοποίησε την δέσμευση για καμιά απόλυση δεν υφίσταται αφού έμειναν έξω 20 συνάδελφοι. Τους ξεζούμισαν τόσα χρόνια οι εργολάβοι, οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις ατομικές εργολαβικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τώρα πετάγονται σαν "στυμμένες λεμονόκουπες" στην ανεργία και προστίθενται στο μακρύ κατάλογό της.

Τα  όποια κριτήρια και αν επελέγησαν δεν αναιρούν ότι ο αριθμός των εργαζομένων παραμένει μειωμένος για τις ανάγκες του νοσοκομείου. Όσοι παραμείνουν καλούνται να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, το δικαίωμά τους στη ζωή δηλαδή, αφού οι συμβάσεις ντροπής ορίζουν σαφώς ότι "δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία πέραν τις 31/12/2019 παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων.
Δηλαδή θα συνεχιστεί η εντατικοποίηση της δουλειάς στη λογική της εξοικονόμησης των δαπανών του νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν 6ωρα, που όμως με δόλωμα την ενισχυμένη υπερωρία θα δουλεύουν 16 ώρες χωρίς ρεπό.
Ευθύνες έχουν το υπουργείο και η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ που δεν παίρνουν μία οριστική απόφαση για μονιμοποίηση αυτού του προσωπικού που τόσα χρόνια κρατάει το νοσοκομείο όρθιο.
Όσο και αν η διοίκηση του νοσοκομείου, της 7ης ΥΠΕ και η ηγεσία του  υπουργείου προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν  και να χρυσώσουν το χάπι της απόλυσης το βασικό είναι ότι διαιωνίζεται το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας και της ανακύκλωσης της ανεργίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις συναδέλφισσες τους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, και να σκεφτούν, κυρίως οι μόνιμοι συνάδελφοι, ότι το καθεστώς της ακραίας εκμετάλλευσης, ομηρίας και ανασφάλειας που βιώνουν σήμερα οι συνάδελφοι στη σίτιση, στην καθαριότητα κτλ, είναι η εικόνα από το ζοφερό μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας αν δεν οργανωθούμε, υψώνοντας τοίχο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ, ΔΝΤ και των μεγαλοεπιχειρηματιών που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα για να αυξάνουν τα κέρδη τους, διεκδικώντας ταυτόχρονα δικαιώματα σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις ανάγκες μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Να συνεχίσουν να δουλεύουν ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι στην καθαριότητα και σίτιση από 01/01/2018.  Με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μετατροπή των συμβάσεων τους σε 8ωρο.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλύψουν τα κενά που ήδη υπάρχουνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *