Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την ίδια ώρα που ο  Πρωθυπουργός δηλώνει στο twitter δήθεν μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ελέγχους, η κυβέρνηση φέρνει σήμερα με την μορφή του κατεπείγοντος σαν τον κλέφτη νομοσχέδιο για να μην πάρουν χαμπάρι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι μια μεγάλη ανατροπή κατά απαίτηση του ΣΕΒ και της ΕΕ. Την κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας και την πλήρη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων (διευθέτηση κλπ.).
 

Η Κυβέρνηση προκαλεί!!!

Το νομοσχέδιο αφορά όχι μόνο τους γιατρούς αλλά συνολικά τους εργαζόμενους. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να επιχειρήσουν να φέρουν και το χτύπημα της απεργίας, της συλλογικής δράσης και οργάνωσης, το πετσόκομμα των επιδομάτων και των κοινωνικών παροχών. Γι' αυτό να είμαστε σε ετοιμότητα!!!

Υπάρχει άλλωστε προηγούμενο στην ΕΕ, στη Γερμανία όπου και εκεί το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και η ευελιξία ξεκίνησαν από τους γιατρούς και επεκτάθηκαν παντού.
 
Πρέπει να πάρει απάντηση η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζουν στο πετσί τους το  χτύπημα στο σταθερό χρόνο εργασίας και την ευελιξία στα προγράμματα εργασίας για να καλυφτούν τα τεράστια κενά. Ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει οn call, τι σημαίνει να δουλεύεις σερί χωρίς ρεπό, να δουλεύεις 16 ώρες ή και 24 ώρες, αποσπώντας λόγω οικονομικών δυσκολιών τη συναίνεση τους όπως επιδιώκει τώρα να νομοθετήσει  η κυβέρνηση με τη ρήτρα - αυτοεξέταση μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση στο χώρο της υγείας.

Το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την κυβέρνηση για το νέο αυτό νομοσχέδιο και καλεί όλον τον λαό να αντιδράσει απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *