Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ καταγγέλλει την κυβερνητική απόφαση να παρεμποδίσει με την παρουσία ΜΑΤ και αστυνομικής κλούβας την πραγματοποίηση προγραμματισμένης πορείας διαμαρτυρίας προς το πολιτιστικό κέντρο με αφορμή το διεξαγόμενο «αναπτυξιακό συνέδριο».
Βέβαια αυτή η στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δικαιολογείται απόλυτα όταν έχει επιλέξει να συνομιλεί και να ενισχύει τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους και τους βιομήχανους και να θεωρεί τη φωνή των διαμαρτυρόμενων εργαζομένων ενοχλητική λεπτομέρεια στον «αναπτυξιακό παράδεισο» που μας ετοιμάζουν. Τους ενημερώνουμε ότι κάνουν μεγάλο λάθος αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποκάλυψη της αλήθειας και την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που υποβαθμίζει και ιδιωτικοποιεί την υγεία-πρόνοια.
Η αλήθεια λοιπόν είναι, όπως αποκαλύφτηκε στις δηλώσεις τους και από τον υπουργό υγείας και τον αναπληρωτή υπουργό, ότι στόχος της κυβέρνησής και στο τομέα της υγείας είναι η συνέχιση της πολιτικής που είχαν θέσει και υλοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στο παρελθόν, δηλαδή η λειτουργία του ΠαΓΝΗ και των άλλων νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις με τελικό χαμένο την υγεία και την τσέπη των λαϊκών οικογενειών. Δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού που προσπαθεί εντέχνως να κάνει το μαύρο-άσπρο.
Πάει πολύ η κυβέρνηση να το παίζει προστάτης των ασθενών και των κοινωνικά αδυνάτων όταν είναι ο μεγάλος θύτης στη σφαγή των εργασιακών ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων, και είναι υπεύθυνη για την κατάσταση φτώχιας και αθλιότητας που βιώνουν χιλιάδες εργατικές οικογένειες.
Πάει πολύ η κυβέρνηση να τονίζει τις προσπάθειες της για ηθικοποίηση του συστήματος στην υγεία-πρόνοια όταν έχει αναγάγει σε πρώτιστο χρηματοδότη  και ηθικό ευεργέτη τους κάθε λογής εφοπλιστές, επιχειρηματίες, όταν η λειτουργία των νοσοκομείων εξαρτάται από την πώληση υπηρεσιών σε συνεχή βάση και όταν έχει καταστήσει τις φαρμακευτικές εταιρίες υπεύθυνες για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των γιατρών και των άλλων επιστημόνων.
Όταν η κυβέρνηση διαφημίζει τη μεροληψία της υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας μήπως εννοεί τα γκισέ πληρωμών για εξετάσεις, για νοσηλείες και θεραπείες που δεν καλύπτονται από τα ταμεία, τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, την αύξηση των εισφορών στον κλάδο υγείας των ασφαλιστικών ταμείων ή μήπως τους χιλιάδες συναδέλφους που προσλαμβάνονται στο κατά τα άλλα «δημόσιο σύστημα υγείας» με χίλιες δύο ελαστικές μορφές εργασίας και ζουν υπό το καθεστώς μόνιμης απειλής και ανεργίας;
Πάει πολύ να μιλάει η κυβέρνηση για τα δικαιώματα των ασθενών όταν η ίδια καθημερινά τα καταπατά στο όνομα του εφικτού και των δημοσιονομικών περιορισμών που πρέπει κατ’ αυτούς όλοι να υπομείνουμε. Οι εργαζόμενοι στο ΠαΓΝΗ και συνολικά οι υγειονομικοί, οι λαϊκές οικογένειες και στο νησί μας γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η σταθεροποίηση και στήριξη της! Τη γνωρίζουν όσοι επιδιώκουν να κλείσουν ένα ραντεβού, που σε πολλές ειδικότητες χρειάζεται να περιμένουν ως το 2018. Το γνωρίζουν οι ανασφάλιστοι και οι ασφαλισμένοι με τη συμμετοχή στις εξετάσεις και τα φάρμακα. Το γνωρίζουν όσοι την κρίσιμη στιγμή περιμένουν να αδειάσει ένα κρεβάτι εντατικής για να εισαχθούν. Το γνωρίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες που στα κέντρα υγείας απουσιάζουν βασικές ειδικότητες και η χρηματοδότηση τους εξαρτάται από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις.
• Είναι ξεκάθαρο ότι όταν μιλάει η κυβέρνηση για «βιώσιμα συστήματα  υγείας και  αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας», εννοεί την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κι ενίσχυση της λειτουργίας τους με όρους επιχειρήσεων.
• Αποτελεί ομολογία πως επιδιώκουν η πρόληψη και η δημόσια υγεία να περάσουν στην τοπική διοίκηση με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα αυτών των υπηρεσιών αλλά και για την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.
• Στην ουσία οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αποτελούν κάλεσμα στους επιχειρηματικούς ομίλους της τεχνολογίας, της έρευνας και του φαρμάκου να επενδύσουν για να αυξήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων.
Το λαϊκό δικαίωμα και η ανάγκη για σύγχρονο, ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, η βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και της ζωής μας, δεν βρίσκονται στα συνέδρια φιέστες. Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές και ήρθε η ώρα να κλείσουμε την πόρτα που οδηγεί την κοινωνία σ’ ένα πραγματικό μεσαίωνα. Κανένας συμβιβασμός με ό,τι απώλειες έχουμε! Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν με κριτήριο τις ανάγκες μας.

Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα και λαϊκές επιτροπές στις 18:00  το απόγευμα στην πλατεία Κορνάρου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *