Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ και Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας
(επικουρικοί, μπλοκάκια, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω ΟΑΕΔ, εργολαβικοί)
Να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες
Να καταργηθούν οι επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων με εκατομμύρια ευρώ και να εξασφαλισθεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας
Οι δηλώσεις που έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κο Πολάκη στα Ανώγεια την Κυριακή 13/8 περί αντιμετώπισης του προβλήματος των επικουρικών εργαζομένων (γιατρών και λοιπού προσωπικού) και των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, στα πρότυπα αντιμετώπισης των συμβασιούχων των δήμων, επιβεβαιώνουν αυτό που το σωματείο έλεγε εδώ και καιρό. Πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να μονιμοποιήσει όλους όσους εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις αλλά ετοιμάζεται να πετάξει το μπαλάκι στις διοικήσεις των νοσοκομείων που αναλόγως τα έσοδα τους (από την πώληση των υπηρεσιών στους ασθενείς – πελάτες) θα προκηρύσσουν θέσεις εργασίας με βάση τα έσοδα των νοσοκομείων. Οι υπόλοιποι θα δουν το δρόμο της απόλυσης.
Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η λύση που προωθεί η κυβέρνηση, δηλαδή της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες» που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας τους από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία, αμφισβητώντας επί τις ουσίας  την  εξασφάλιση της μισθοδοσίας των υπάλληλων προοπτικά από το κράτος.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
• Όσο και αν μιλάει το υπουργείο περί δήθεν χρέος της πολιτείας, περί ανανέωσης των συμβάσεων των επικουρικών, οι 44 επικουρικοί εργαζόμενοι παραμένουν στη δουλειά τους ακόμα, γιατί αυτό έγινε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των σωματείων.
Για τους 138 εργαζόμενους (καθαριότητα, σίτιση) που έχουν υπογράψει συμβάσεις με το νοσοκομείο χωρίς πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η διοίκηση του νοσοκομείου ετοιμάζεται να προχωρήσει σε προκήρυξη των θέσεων αυτών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απόλυση ένα μέρος των εργαζομένων. Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου είναι μεταβατική περίοδος και θα ακολουθήσει η ανάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών σε ΚΟΙΝΣΕΠ, δηλαδή μία άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που η κυβέρνηση δεν δίστασε να τους βαφτίσει ωφελούμενους στηρίζουν  τα νοσοκομεία από την πρώτη μέρα παρά τη λειψή  τους εκπαίδευση.
Οι εργαζόμενοι στα πλυντήρια που η κυβέρνηση – ΔΥΠΕ-  Διοίκηση συνεχίζει  την ανάθεση σε εργολάβο επικαλούμενοι τις δικαστικές αποφάσεις και τους νόμους που η ίδια και οι προηγούμενες έχουν ψηφίσει.
Οι εργαζόμενοι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ που δεν τους αναγνωρίζουν την προϋπηρεσία τους. Γι αυτούς, ο υπουργός Υγείας, αρνήθηκε να δεσμευτεί ακόμα και για την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.
Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι που στερούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα  όπως κανονική άδεια  αφού θεωρούνται αυτοαπασχολούμενοι.
Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον προκλητικές οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δήθεν η δικαιοσύνη «δεν τους αφήνει να πάρουν φιλολαϊκά μέτρα», ότι κάποιοι χρησιμοποιούν την δικαιοσύνη για δικό τους κομματικό όφελος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δικαιοσύνη είναι ΤΑΞΙΚΗ. Όμως οι δικαστικές αποφάσεις βασίζονται στο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι μόνο δεν κατήργησε η συγκυβέρνηση, αλλά και το ενισχύει, με νέους αντιλαϊκούς νόμους και γι’ αυτό έχει τη στήριξη των εκπροσώπων της ντόπιας άρχουσας τάξης και της Ε.Ε. – ΔΝΤ – ΝΑΤΟ.
ΜΟΝΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ προκαλούν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «σταθεροποίησης και αναβάθμισης των δημόσιων μονάδων υγείας».
Τους διαψεύδει η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, εργαζόμενοι και ασθενείς.
Τους διαψεύδει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017, που προβλέπει για τα δημόσια νοσοκομεία την ίδια απαράδεκτα χαμηλή κρατική χρηματοδότηση με πέρυσι και τη μειώνει κατά 200 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ και κατά 7 εκατ. για τις μονάδες ΠΕΔΥ. Ταυτόχρονα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να «μπουκώνει» με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές εκατομμυρίων ευρώ τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Τους διαψεύδουν τα εκατοντάδες κενά στο ΠΑΓΝΗ, τα χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, οι ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό, σε εξειδικευμένες μονάδες (ΜΑΦ, μονάδα εγκαυμάτων κα).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ,  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΔ – ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ. Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων  με βάση τις σημερινές ανάγκες.
ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *