Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

H κυβέρνηση εμμένει στην απόφασή της να προχωρήσει την αξιολόγηση παρά τη συντριπτική αντίθεση των εργαζομένων στους δημόσιους φορείς.

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης την απόφασή μας για αποχή από την αξιολόγηση και τροποποιεί αυθαίρετα τις προβλεπόμενες προθεσμίες. Την Παρασκευή 26 Μάη  εκδόθηκε νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση, που βάζει νέα προθεσμία ολοκλήρωσης έως 30 Ιουνίου. Πλην της ΕΝ.Ν.Ε. που σε ανύποπτο χρόνο (11Απρίλη) τοποθετήθηκε υπέρ της αξιολόγησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο που στηρίζουν το περιεχόμενο αυτής της αξιολόγησης, οργανώνουμε τη συλλογική αντίσταση βήμα βήμα, με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες και τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, με την αγωνιστική αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων και συναδελφισσών, ΔΕΝ διστάζουμε, ΔΕΝ φοβόμαστε, ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ και προχωράμε.
Αξιοποιούμε τη θετική εμπειρία του αγώνα μας που ακύρωσε την «αξιολόγηση» του κ. Μητσοτάκη, που οδηγούσε σε διαθεσιμότητες κι απολύσεις. Ο νόμος εκείνος ακυρώθηκε στην πράξη, γιατί συνάντησε τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων και με τη μαζική ανυπακοή και την άρνηση της συμμετοχής σε όλα τα βήματα της «αξιολόγησης». 
Η απόφασή μας, όπως αυτή διατυπώθηκε ομόφωνα σε Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, είναι ισχυρή και αποτυπώνει την επιχειρηματολογία μας και τη θέλησή μας να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Ήδη σε αρκετές ΥΠΕ  και νοσοκομεία, που επιδόθηκαν τα φύλλα της αξιολόγησης στους εργαζόμενους από την έναρξη της φετινής διαδικασίας, σε συντριπτική πλειοψηφία παραδόθηκαν στους Συλλόγους.
Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουμε και εμείς έχοντας και τη γνώση της ακύρωσης της αντιδραστικής αξιολόγησης.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
- Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, γιατί δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους διοικητές να δίνουν “bonus” μισθολογικά κλιμάκια σε όποιον εργαζόμενο θέλουν. Να πληρωνόμαστε διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο τμήμα, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία.
- Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, γιατί δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους διοικητές να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον εργαζόμενο θέλουν, “βαφτίζοντας” όποιες θέσεις εργασίας θέλουν ως ιδιαίτερης σημασίας!!!
- Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης γιατί δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου.
- Αντιδρούμε τώρα, γιατί δεν θέλουμε να συμβάλουμε στο διαχωρισμό και τη διάσπαση των εργαζομένων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
- Αξιοποιούμε την πείρα, από την ακύρωση της αξιολόγησης Μητσοτάκη. Μπλοκάρουμε και τώρα την αξιολόγηση του νόμου Βερναρδάκη.
- Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης. Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης. Τα καταθέτουμε στο σωματείο.
- Κανείς προϊστάμενος να μη γίνει αξιολογητής.

Με μαζικές διαδικασίες και συλλογικό αγώνα προχωράμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *