Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΠΕ

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ εδώ και χρόνια
Πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, των σωματείων εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, Βενιζελείου και Γ. Ν. Αγ.  Νικολάου με τη στήριξη των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου και του συνδικάτου Οικοδόμων. 

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, η διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. επιχείρησε να αποφύγει την παρουσία των εργαζόμενων (επικουρικών, εργαζόμενων Παιδοψυχιατρικής), αλλά και να καθορίσει τον αριθμό και την σύνθεση της αντιπροσωπείας που θα συναντούσε. Πρόβαλε το σαθρό επιχείρημα της θεσμικής ιδιότητας των μελών της διοίκησης του σωματείου σαν το μοναδικό κριτήριο για την παρουσία στη σύσκεψη αλλά τελικά κάτω από την αποφασιστική στάση όλων των εργαζομένων, στη σύσκεψη πήραν μέρος και οι επικουρικοί και οι εργαζόμενοι της Παιδοψυχιατρικής κλινικής.
Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις δέχθηκαν τη συμπάθεια και τα ευχολόγια της ΔΥΠΕ. Όμως στο αίτημα για τη μονιμοποίηση τους, η ΔΥΠΕ επικαλέστηκε τη δημοσιονομική κατάσταση και οι εργαζόμενοι εισέπραξαν ένα μεγάλο ΟΧΙ.
§ Για 4η χρονιά οι επικουρικοί εργαζόμενοι κρατιούνται όμηροι ενώ προσφέρουν τόσα χρόνια τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο.
§ Στη διαμαρτυρία τονίστηκαν οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που έστησαν μία Παιδοψυχιατρική με προγράμματα ΕΣΠΑ και μπλοκάκια και γέμιζαν τα νοσοκομεία με εργαζομένους ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
§ Τα διάφορα μοντέλα ατομικών συμβάσεων που νομοθέτησε (είτε έργου, είτε εξαρτημένης εργασίας) και εφαρμόστηκαν στο ΠαΓΝΗ, έδειξαν ότι η εκμετάλλευση και η καταπάτηση δικαιωμάτων παραμένει ακόμη και χωρίς εργολάβο ή πιο σωστά, με τον ίδιο τον εργαζόμενο ως εργολάβο ή με το νοσοκομείο ως εργολάβο!
§ Καταγγέλθηκε από τους εργαζομένους ότι τα δικαιώματα των ταλαιπωρημένων μακροχρόνια ανέργων συναδέλφων συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, που η κυβέρνηση τους ονόμασε  «ωφελούμενους», δεν διασφαλίζονται, όπως για παράδειγμα η αναρρωτική άδεια με αποδοχές, η  τοποθέτηση σύμφωνα με την ειδικότητα που προσλήφθηκε, το επίδομα του βαρύ και ανθυγιεινού κ.α.
Όσο όμως κι αν προσπάθησε η διοίκηση της Υ.ΠΕ. να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής, να σπείρει αυταπάτες, να διασπάσει εργαζομένους με μπλοκάκια, επικουρικούς, μόνιμους και  ανέργους, με τις υποσχέσεις περί συνέχισης των συμβάσεων επικουρικών και εργαζομένων στη καθαριότητα και σίτιση,  η ΟΜΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Παρ’ όλες τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις για συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων με μπλοκάκι της Παιδοψυχιατρικής, στη χθεσινή συνάντηση η ΔΥΠΕ ανέφερε με σαθρά επιχειρήματα ότι τελικά δεν προβλέπεται από τον νόμο και θα απολυθούν.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. Αν ήθελε, μπορούσε να διώξει τους εργολάβους "μ’ ένα νόμο – μ’ ένα άρθρο". Μπορούσε να προσλάβει τους συναδέλφους επικουρικούς – εργολαβικούς – ή συμβασιούχους με μόνιμη & σταθερή δουλειά, δουλειά με πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ
Πρέπει να παλέψουμε για το δίκιο μας!
Δεν έχουμε αυταπάτες ότι ο αγώνας αυτός θα είναι εύκολος. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι απέναντί μας, πέρα από την συγκυβέρνηση, έχουμε τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου που απαιτούν φτηνούς, ευέλικτους εργαζόμενους,  νοσοκομεία επιχειρήσεις και ασθενείς πελάτες 
Οι συνάδελφοι επικουρικοί – εργολαβικοί – συμβασιούχοι εργαζόμενοι  με μπλοκάκια  δεν σταματούν στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νοσοκομείο, με αυταπάρνηση! Οι υπηρεσίες αυτές είναι άκρως αναγκαίες κι υποχρεωτικές για να λειτουργεί το νοσοκομείο σε μόνιμη βάση. Άρα, μόνιμη πρέπει να είναι κι η εργασιακή τους σχέση.
ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!
- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – όχι στη σκλαβιά των ατομικών συμβάσεων. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ εργολαβικών, μπλοκάκια, επικουρικών, συμβασιούχων ΟΑΕΔ – ΚΕΕΛΠΝΟ, κλπ - Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σημερινές ανάγκες.
- ΣΤΑΘΕΡΗ & ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *