Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

3ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 08:00 - 11:00 πμ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. προκηρύσσει 3ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 08:00 πμ έως 11:00 πμ για όλους τους εργαζόμενους στη Διοικητική Υπηρεσία του νοσοκομείου.
Η κατάσταση και σε αυτό το νευραλγικό κομμάτι του νοσοκομείου αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών ή των συνοδών τους. Με βάση τον περικομμένο οργανισμό του 2012 στη διοικητική υπηρεσία θα έπρεπε να εργάζονται 123 άτομα και δουλεύουν 72. Υπάρχουν τμήματα που δεν έχουν καν διοικητικό υπάλληλο και τα κενά τα καλύπτουν εργαζόμενοι με μπλοκάκι, σπουδαστές του ΟΑΕΔ, του ΙΕΚ, εθελοντές.  
Ενδεικτικά, το γραφείο κίνησης το 2011 στελεχωνόταν από 23 εργαζόμενους και πάλι κάτω από δύσκολες συνθήκες ανταποκρινόταν στα καθήκοντα του. Σήμερα έχουν απομείνει 11 υπάλληλοι και έχει αυξηθεί με επίσημα στοιχεία η εργασία του κατά 30 %. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο μετά και την πρόσφατη αποχώρηση λόγω ολοκλήρωσης της πρακτικής τους των  σπουδαστών του ΟΑΕΔ από το τμήμα. Και από την απόφαση της διοίκησης της πραγματοποίησης των διαδικασιών  εισαγωγής  ασθενών (εγγραφή εξετάσεων ηλεκτρονικά) στο γραφείο κίνησης.
Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα τμήματα της Διοικητικής Υπηρεσίας. Η υποστελέχωση και η αυξημένη προσέλευση του κόσμου έχει εξαντλήσει τους εργαζόμενους.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, το νοσοκομείο, τους ασθενείς μας. Προχωράμε σε στάση εργασίας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την επαρκή στελέχωση όλων αυτών των τμημάτων με μόνιμο προσωπικό καθώς επίσης και όλου του νοσοκομείου και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
Καλούμε τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και συμβάλλοντας στη λύση του προβλήματος. Για την οποιαδήποτε καθυστέρηση ή ταλαιπωρία τις ημέρες των κινητοποιήσεων την ευθύνη θα έχει η Διοίκηση και η κυβέρνηση που έχουν οδηγήσει και αυτήν την υπηρεσία του νοσοκομείου σε αυτήν την κατάσταση. Εξάλλου η μόνιμη επίλυση του προβλήματος είναι προς όφελος των ασθενών.
Καλούμε τις Διοικήσεις του νοσοκομείου και της 7ης Υ.Π.Ε. να προχωρήσουν άμεσα στην στελέχωση όλων των τμημάτων της Διοικητικής Υπηρεσίας με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό διασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και άμεση και αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ασθενών ή των συνοδών τους. Με περιοδικές μετακινήσεις προσωπικού από άλλα τμήματα δημιουργώντας τους δυσλειτουργίες ή με προγράμματα 5μηνα ΕΣΠΑ κλπ. δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Απλά διαιωνίζεται.
Η υπόθεση της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας των ασθενών, της αποκλειστικά και πλήρους δημόσιας δωρεάν Υγείας για όλους δεν είναι μόνο ευθύνη των εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά αφορά όλες τις λαϊκές οικογένειες.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 08:00 πμ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *